1. Ana Sayfa
  2. Donanım

Asus ROG Claymore 2 Mekanik Klavye İncelemesi

Asus ROG Claymore 2 Mekanik Klavye İncelemesi

Mekanik klavyeler günümüzde oyuncular tarafından oldukça rağbet görüyor. Hem vermiş olduğu hissiyatı olsun hem performansı olsun oldukça etkileyici bir yapıya sahipler. Hatta artık oyuncu sistemlerinin olmazsa olmazı bile diyebiliriz mekanik klavyeler için. Tabi çok fazla çeşit, çok fazla yenilik biraz kafa karıştırabiliyor. Biz de bu kafa karışıklığına son vermek için aylık olarak güncellediğimiz En İyi Mekanik Klavye Tavsiyeleri listemizi sizlerle paylaşıyoruz. Tabi bunun yanında spesifik olan bazı ürünleri de mercek altına alıyoruz. Asus ROG Claymore 2 mekanik klavyede olduğu gibi.

Asus zaten oyuncular için çok kaliteli ürünler üretiyor ve birçok profesyonel oyuncunun da ilk tercihi olma özelliğini taşıyor. Kulaklık, mouse, anakart, ekran kartı, klavye gibi birçok ürün oldukça teknolojik donanımlara sahip. Bugün inceleyeceğimiz Asus ROG Claymore 2 mekanik klavyede bu tür ürünlerden birisi.

İnceleme içerisinde ürüne dair hemen her detayı bulabileceksiniz. Tasarımından switchlerine, hissiyatından performansına kadar her bir önemli noktayı sizlerle paylaşacağız. Şimdi hazırsanız başlayalım.

3 Farklı Kullanım Modu

Bu zamana kadar denediğiniz, incelediğiniz tüm klavyeleri bir kenara bırakın ve Asus ROG Claymore 2 ile tanışın. Çünkü bu klavye üç farklı kullanım modu ile karşınıza çıkıyor. Nasıl mı?

Öncelikle normal, standart olarak adlandırabileceğimiz yapısı ile başlayalım. Standart klavye düzeninin hemen sağ tarafından numerik klavye yer alıyor. Bu şekilde bakıldığı zaman çok bir esprisi yok gibi. Fakat sık sık seyahat ediyorsanız, bir yere giderken kendi klavyenizi götürmek istiyorsanız o zaman sağ tarafta bulunan numerik klavyeyi çıkarmanız mümkün. Çıkarttığınız zaman karşınızda klavyenin %20’lik bir kısmı azalıyor ve daha az yer kaplayan klavyeye sahip oluyorsunuz. Malum bazı oyuncular numerik klavyeyi kullanmadıkları için gereksiz olarak görüyor ve boş yere yer kaplamasını da istemiyor.

Asus ROG Claymore 2 numerik kısım
Asus ROG Claymore 2 Mekanik Klavye İncelemesi

Fakat bir de League of Legends, World of Warcraft gibi oyunları tercih eden oyuncular var. Malum bu tarz oyunları oynayan oyuncular klavyelerinde daha fazla makro tuşun olmasını istiyor. Çünkü oyun performansında gayet etkili bir durum bu. İşte bu tarz oyunları tercih ediyorsanız o zaman az önce sağ taraftan çıkarılan numerik klavyeyi bu sefer sol tarafa takarak daha fazla tuşa sahip olabiliyorsunuz.

Adeta Transformers gibi gözüken bu klavyenin üç farklı kullanım modu sunması aslında çok iyi olmuş. Bu şekilde her kesime, her oyuna hitap edebilecek türde klavye oluşturmuşlar. Bu parçaların birbirinden sökülüp takılması da çok basit. Çünkü kızaklı bir yapıya sahip. Bir yerden bir parçayı çıkardıktan sonra yan taraftan çirkin gözükmesin diye de manyetik kapaklar yaparak dış tarafta kalan kızak yerlerini gizlemişler. Son olarak ekleyelim, numerik klavyeyi çıkarttığınız zaman tek başına bağımsız olarak kullanılamıyor.

Rahatlık Önemli

Oyun oynarken rahat olmak çok önemli. Bilgisayar masanızın üstündeki dağınıklık, yeterli alanın olmaması, ellerinizin rahat olmaması oyun içerisindeki performansınızı olumsuz yönde etkilemesi çok normal. Bu açıdan baktığımız zaman klavyenin altında oyuncuların rahatı için düşünülmüş olan bilek desteğini görüyoruz.

Yapısı oldukça güzel olan bilek desteğinin çok az daha geniş olmasını beklerdik açıkçası. Çünkü %100 tam rahatlığı vermiyor. Ama bu haliyle de iş görmüyor değil. Bazı oyuncular ise bu bilek desteğini hiç seviyor. Asus bunu da düşünmüş olacak ki ROG Claymore 2 modelinde bilek desteğini manyetik olarak yapmış. Tabi bu da kolayca takılıp çıkarılmasını sağlıyor. Gayet güzel bir özellik.

Bir de az önce size numerik tuşların çıkarıldığından bahsettik. İşte tam bu noktada bilek desteğinde bir sorun oluşuyor. Çünkü klavyenin boyu her ne kadar %100’den %80’e azalmış olsa da bileklik kısmı aynı kalıyor. Dışa taşmış olan bilek desteği de şık bir görüntü oluşturmuyor. Açıkçası bilek desteğini de tıpkı klavyeyi ikiye böldükleri gibi ikiye bölselerdi o zaman böyle bir sorun yaşanmazdı.

Klavyenin sağ tarafının çıkıp sola takılması da yine rahatlık açısından önemli. Çünkü FPS oyunlarını, rekabetçi oyunları oynayanlar bilir, “aim alma” konusunda geniş bir alan her zaman size büyük konfor sağlar. Bu da performansını olumlu şekilde etkiler.

Asus ROG Claymore 2 inceleme
Asus ROG Claymore 2 Mekanik Klavye İncelemesi

Kablolu ve Kablosuz Kullanım

Eskiden klavyeler, mouse’lar, kulaklıklar kablolu olarak tercih edilirdi. Çünkü kablosuz cihazlardaki gecikme süresi rekabetçi oyunlarda oyunu kaybetmenize neden olabiliyordu. Tabi zaman geçti, teknoloji gelişti. Artık gecikme süresi yok denecek kadar az bir süreye düştü.

Asus ROG Claymore 2 kullanıcılarına iki farklı kullanım seçeneği sunuyor. Bunlardan ilki kablosuz kullanım. 2.4 GHz ile çalışan klavyenin gecikme süresi sadece 1ms. olarak gözüküyor. Yani eski nesil klavyelere göre gayet düşük bir gecikme süresinin olduğunu söyleyebiliriz. Kablosuz olarak ve üstündeki ışıkları kapalıyken kullandığınızda 90 saatlik bir kullanım ömrü sunuyor. 4.000mAh değerinde bir bataryaya sahip. Bu bataryanın kapasitesini de klavyenin üzerinde bulunan LED ışıklarda görebiliyorsunuz.

Kablolu olarak kullanmayı tercih ederseniz o zaman kutusundan çıkan her iki ucu da USB Type-C olan kabloyu klavyeye ve bilgisayara takabilirsiniz. Peki bilgisayarınızda USB Type-C girişi yoksa ya da doluysa o zaman ne olacak? Üzülmeyin, Asus sizin için bunu da düşünmüş. Kutu içerisine bir adet de çevirici koymuş. Bu sayede USB 3.0 bağlantısı ile de kullanabilirsiniz.

Kablolu kullanımda bir özellik daha karşımıza çıkıyor. USB Passtrough adı verilen özellik sayesinde klavyenin üzerinde bulunan bir adet USB girişi ile USB belleklerinizi ya da diğer USB ile çalışan cihazlarınızı bilgisayarınıza bağlayabiliyorsunuz. Bu özelliğin aynısını daha önce Logitech G413 mekanik klavyede de görmüştük. Yani aslında bu klavyeler bilgisayarınızdan bir yandan USB’yi kullanırken bir yandan da ekstra bir USB girişi sunuyor.

RX Optik Mekanik Switch Yapısı

Asus artık kendi üretmiş olduğu RX ve MX türündeki switch’leri kullanıyor. Bu klavyede de RX kırmızı switchlerin olduğunu görüyoruz. Tabi ki mekanik klavyelerde en çok merak edilen noktalardan birisi bu switchlerin nasıl ses çıkardığı. Bu noktada standart Cherry MX swtich yapısına göre daha iyi ses çıkarıyor. Malum kırmızı switch türü biraz sesli bir yapıya sahip. Fakat RX kırmızı switchler birazcık daha tok bir ses yapısına sahip.

Optik bir yapıya sahip olması aslında çok önemli. Çünkü mekanik klavyelerde bir tuşa bastığınız zaman son aşamada bir zorlanma oluyor. Fakat optik yapı sayesinde bu hissiyat ortadan kalkıyor. Bu da kullanıcılarına daha rahat bir kullanım sunuyor. Bunun yanı sıra optik yapı klavyenizin daha uzun süreli kullanım ömrüne sahip olmasını sağlıyor. Ayrıca bu klavyenin 100 milyon basım ömrünün bulunduğunu da ekleyelim.

Standart klavyelerden mekanik klavyelere geçenler ilk aşamada biraz zorlanabiliyor. Çünkü standart klavyler aslında çok da rahat değil. Fakat mekanik klavyeler de alışık olmadığınız bir yapıya sahip olduğu için ilk aşama biraz garip gelebiliyor. Mekanik klavyenizde de değişiklik yapacaksanız ve bu optik yapılı bir klavye ile olacaksa yine biraz zorlanmanız mümkün. Çünkü ilk aşamada tuşa bastığınız zaman tam verim alamadığınızı düşünebilirsiniz. Fakat çok rahat bir kullanıma sahip olduğu için aslında çoktan klavyeniz bu duruma tepki veriyor. Ve siz optik yapıya alıştıktan sonra bu sefer diğer klavyeler garip gelmeye başlıyor.

Asus ROG Claymore switch
Asus ROG Claymore 2 Mekanik Klavye İncelemesi

Asus Kalitesini Her Yerde Gösteriyor

Asus özellikle ROG serisi ürünlerinde oldukça kalitesini kullanıcılarına hissettiriyor. Bu klavyenin de hemen her köşesinde bu kaliteyi hissedebiliyorsunuz. Örneğin kullanılan malzemeler oldukça dayanıklı olduğunun göstergesi. Ucuz plastik yapısından oldukça uzak.

Klavyelerin yükseklik ayarının yapılması rahatlık açısından önemli. Fakat bazı klavylelerde bu yükseltmeyi yapacağınız ayakların çok ince olduğunu görebiliyorsunuz. Bu da biraz kötü oluyor kullanıcıların gözünde. Çünkü hemen kırılacakmış gibi bir yapıya sahip oluyorlar. Fakat Asus ROG Claymore 2 bu ayakları normalden geniş tutarak biraz daha güven veren yapıya sahip olmuş. Fakat tek kademeli bir yükseklik ayarına sahip olması da eksi puan hanesine yazılabilir. Rakiplerine baktığımız zaman genel olarak 2 kademeleli klavye ayaklarını görüyoruz. Asus bu noktada rakiplerinden bir adım geride kalmış.

Klavye üzerinde bulunan RGB aydınlatmalar da yine çok kaliteli. Bazı ürünlerde aşırı yüksek olan aydınlatma değeri bu klavyede daha makul düzeyde tutulmuş. Yani karanlık ortamlarda çok fazla göz yormuyor diyebiliriz. Fakat buna rağmen ışık ayarı yapmayı da unutmamışlar. Yani dilerseniz tamamen kapatabilir ya da ışık düzeyini değiştirebilirsiniz. Yardımcı yazılımı sayesinde de renkleri değiştirmek, farklı animasyonlar uygulamak mümkün.

Artıları ve Eksileri

Gelelim Asus ROG Claymore 2 için artı ve eksi noktalarına. İlk olarak artılarına bakalım. Farklı kullanım modları sunması çok güzel. Bir anda klavyenizi bambaşka bir şekilde kullanabilmek gerçekten çok güzel bir özellik olmuş. Bunun yanında dileyen kablolu, dileyen kablosuz olarak kullanabiliyor. Üstelik kablosuz kullanımda da 1ms’lik gecikme süresine sahip olması büyük bir avantaj. Yine artı puan olarak ekleyeceğimiz diğer bir özellik de optik yapıya sahip olması. Bu yapı sayesinde klavyenizi daha uzun süreli kullanabiliyorsunuz. Ayrıca tuşlara bastığınız zaman da çok büyük bir rahatlık sağlıyor. Yani gerek tasarımı, gerek kullanım kolaylığı gerçekten göz kamaştırıyor.

Geçelim eksilerine. Öncelikle switch türü standart klavyelerden farklı olduğu için istediğiniz gibi değişiklik yapamıyorsunuz. Yani değiştirmek istediğinizde yine aynı marka ve modelden switch satın almanız gerekiyor. Standart mekanik klavyeler bu konuda daha bağımsız. Bunun yanı sıra tek kademeli yükseklik ayarı da bu klavye için gereksiz bir eksi nokta olmuş diyebiliriz. Son olarak fiyatını da bu kısma ekleyebiliriz. Çünkü hiç de uygun bir fiyatı yok. Şu an için bu içeriği yazdığımızda en ucuz 3.000 TL civarında bulduk. Tabi döviz kurları ile alakalı olarak fiyatta değişmeler her daim olacaktır. Fakat yine de çok pahalı.

Asus ROG Claymore tasarım
Asus ROG Claymore 2 Mekanik Klavye İncelemesi

Asus ROG Claymore 2 Alınır mı?

Bu klavyenin çok ciddi artı noktalarının olduğu su götürmez bir gerçek. Böyle bir mekanik klavyeyi herkes sisteminde görmek isteyecektir. Bu açılardan baktığımızda Asus ROG Claymore 2 kesinlikle alınması gereken bir mekanik klavye diyebiliriz.

Klavyeye dair eksi olarak değerlendirdiğimiz kısımlardan fiyatı hariç olan kısımlar aslında çok da büyük sorunlar değil. Fakat fiyat segmenti birçok kullanıcı için engel teşkil edecek. Yani bu noktada aslında Asus ROG Claymore 2 alınır mı sorusuna tamamen sizin bütçeniz karar verecek.

Biz birçok yönüyle Asus ROG Claymore 2 mekanik klavyeyi çok beğendik. Peki sizler ne düşünüyorsunuz? Satın almak ister misiniz yoksa “bir klavyeye bu kadar da para mı verilir?” diyenlerdensiniz. Yorumlar kısmında görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Bu arada daha uygun fiyatlara sahip olan mekanik klavyeleri incelemek isterseniz En İyi Mekanik Klavye Tavsiyeleri isimli içeriğimizi okuyabilirsiniz. Bu içeriğimizi her ay sizler için güncelliyoruz.

8.9
Asus ROG Claymore 2 İnceleme Puanları

  • Malzeme 9
  • Kullanım 9
  • Tasarım 9.5
  • Fiyat/Performans 8
İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Senelerce oyun oynadım, dergilerde ve başka sitelerde yazdım. Artık kendi deneyimlerimi ve kendi düşüncelerimi özgürce aktarabileceğim M4gniGame isimli siteyi oluşturdum.

Yorum Yap

Bu yazının yorum fonksiyonları kapatılmıştır.