Dead Island 2, zombi temalı açık dünya oyunlarından birisi. Hayatta kalma mücadelesi verdiğiniz bir kıyamet senaryosunu bize sunan bu oyun zombi fanlarını mutlu edecek türden. Ancak, bu heyecan verici maceraya başlamadan önce, bilgisayarınızın oyunu çalıştırmak için gereken Dead Island 2 sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olmanız gerekiyor. Bu yazıda, Dead Island 2 sistem gereksinimlerini minimum ve önerilen olarak inceleyerek sizlere doğru donanıma sahip olmanız için gerekli bilgileri sunacağım. Hazırsanız, zombi istilasına karşı hazırlıklı olun ve Dead Island 2 sistem gereksinimlerini kontrol etmeye başlayalım.
İçindekiler
Minimum Sistem Gereksinimleri
Sistem gereksinimleri açısından baktığımızda aslında Dead Island 2 arada bir yerlerde diyebilirim. Ne çok uç noktalarda ne de çok düşük. Ama kötü bilgisayar sahipleri bu oyunu oynamaktan geri kalabilirler tabi. Her neyse, şimdi minimum sistem gereksinimlerine bir göz atalım.
İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit |
İşlemci: AMD FX-9590 veya Intel Core i7-7700HQ |
Bellek: 10 GB RAM |
Ekran Kartı: Radeon R9 390X 8GB veya GeForce GTX 1060 6GB |
DirectX: Sürüm 12 |
Depolama: 70 GB kullanılabilir alan |
Gördüğünüz gibi işlemci konusunda Intel cephesinde i7 işlemcilerde 7. nesil olmasını istiyor. Aynı kalite bir işlemci de AMD tarafında karşımıza çıkıyor. Yani çok üzmeyecek türden. RAM bellekte ise 10 GB aslında çok arada kalmış gibi. Biliyorsunuz genelde 8GB ya da 12GB tercih ediliyor. Ekran kartında da artık yerli ve milli diyebileceğimiz 1050ti ekran kartlarının desteğinin olmadığını görüyoruz ki bence bu çok normal. Şimdi geçelim önerilen sistem gereksinimlerine.
Önerilen Sistem Gereksinimleri
Önerilen ayarlarda ise işin içine artık RTX ekran kartları da giriyor. Yani kaliteli grafiklerle bu oyunu oynamak isterseniz o zaman biraz daha iyi donanıma sahip olmanız gerekiyor. En azından işlemci ve ekran kartı konusunda. Çünkü birazdan göreceğiniz üzere RAM konusunda iyi bilgisayar sahipleri çok da üzülmeyecek.
İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit |
İşlemci: Ryzen 5 5600X veya Intel Core i9-9900k ya da daha iyi bir işlemci |
Bellek: 10 GB RAM |
Ekran Kartı: Radeon RX 6800 XT 16GB veya GeForce RTX 2070 Super 8GB ya da daha iyi bir ekran kartı |
DirectX: Sürüm 12 |
Depolama: 70 GB kullanılabilir alan |
Gördüğünüz gibi RAM konusunda minimum ve önerilen sistem gereksinimleri aynı. İş sadece işlemci ve ekran kartında farklılaşıyor. Genel çerçevede bakacak olursak bence Dead Island 2’ye ait olan önerilen sistem gereksinimleri çok da üzmeyecek türden.
Dead Island 2 Oyununa Para Verilir mi?
Şimdi bu oyuna para verilir mi verilmez mi konusundan önce bir şeye değinmek istiyorum. Malum oyun dünyası Steam ve Epic Games fanları olarak ikiye ayrılmış durumda. Bu noktada Steam fanları üzülebilir. Çünkü oyun Steam üzerinde yok. En azından şimdilik. Oyunu illa ki almak istiyorsanız yolunuz Epic Games’e doğru düşüyor. Dead Island 2 oyununun Epic Games üzerindeki fiyatı şu anda 429,00 TL.
Şimdi gelelim Dead Island 2 oyununa bu para verilir mi? Zombi ısırıklarına karşı bağışıklığı bulunan fakat olayın arkasındaki gizemi çözmeye çalışan bir karakteri canlandırdığımız Dead Island 2 oyunu tek başınıza ya da arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz bir oyun. Dead Island 2 incelemesinde detaylı bir şekilde ele aldık tabi ama bence bu oyun bu kadar para etmez. Uzuuuun yıllardır beklediğimiz bir oyun olmasına rağmen nedense beklediğim şeyleri bana veremiyor. Bir şeyler eksik yani olmamış. Eğlenceli tabi ama belli bir yerden sonra sıkıyor. Bence bu oyunun günümüz şartlarında, ülke ekonomimizi de işin işine katacak olursak edeceği değer 120,00 TL civarında. Yani güzel bir indirim gelirse değerlendirilebilir.
Bu arada oyunun Metacritic puanı 75, kullanıcıların Metacritic üzerindeki puanı ise 6.8. Yani Metacritic tıpkı Star Wars Jedi: Survivor oyununda olduğu gibi bol keseden puanları verirken oyuncular biraz daha gerçekleri yansıtmış diyebilirim. Ne diyelim, eskidenmiş o Metacritic otoritesi. Şimdi her şey para olmuş. Biz MagniGame olarak tarafsız incelemeler yapmaya devam edeceğiz diyerek burada Dead Island 2 Sistem Gereksinimleri Nedir? isimli içeriğimizi sonlandırıyorum. Başka bir sistem gereksinimleri içeriğinde görüşmek üzere.