Uzun zamandır beklenen Need for Speed Unbound piyasaya çıktı çıkmasına ama yüksek grafiklerde oynamak biraz sıkıntılı oldu. Çünkü oyun beklendiği kadar akıcı gitmiyor. Bin liranın üstünde satış etiketine sahip olan bu oyunun böyle sorunlara sahip olması tabi ki can sıkıcı. Ama üzülmeyin. Çünkü sizler için NFS Unbound FPS arttırma rehberi hazırladık. Bu rehber sayesinde Need for Speed Unbound oyununu çok daha akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz.
NFS Unbound FPS arttırma nasıl yapılır sorusuna yanıt vermeden önce ufak bir hatırlatma yapalım. MagniGame olarak sizlere daha önceden Need for Speed Unbound inceleme içeriği hazırladık. Burada oyuna dair tüm görüşlerimizi sizlere aktardık. Eğer ki henüz okumadıysanız burayı tıklayarak incelemeye ulaşabilirsiniz. Hatırlatmamızı da yaptığımıza göre şimdi gelin NFS Unbound FPS arttırma nasıl yapılır hep beraber öğrenelim.
NFS Unbound FPS Arttırma
Bilgisayar oyunlarında FPS arttırmak demek bazı şeylerden feragat etmek demek. Çünkü her istediğimiz maalesef olmuyor. Yani bir şeylerden vazgeçmek durumundayız. Eğer ki çok iyi grafiklerle oynamak istiyorsanız ve orta kaliteli bir ekran kartına sahipseniz o zaman yüksek FPS değerleri için grafiklerden biraz daha kısmanız gerekiyor. Yani görsel şölenden çok oyun performansına yöneleceğiz.
Şimdi gelelim NFS Unbound FPS arttırmak için oyun içi ayarlarda neler yapacağımıza. Öncelikle oyun içerisindeki grafik ayarları bölümüne giriyoruz. İngilizce bilmiyorsanız korkmayın çünkü aşağıda hangi ayarı nasıl yapacağınızı madde madde yazdık. Sizin de tek yapmanız gereken aynı şekilde tek tek değiştirmek.
- Motion Blur: Off (Özellikle yarış oyunlarında hızı oyuncuya daha çok hissettirmek için merkezde bulunan aracın daha net, etrafın ise bulanıklaştırılması için yapılır. Biz bunu kapatacağız.)
- Screed Mode: Full Screen (Oyunu tam ekran oynayacağız.)
- Screen Resolution: 1920×1080 (Biz bu şekilde yazdık fakat siz ekran kartınızın size sunduğu en iyi çözünürlüğü ayarlayın.)
- Vertical SYNC: Off (Aslında açık olması görüntü kalitesi açısından oldukça önemli. Fakat biz burada performansa yönelik ayarlar yaptığımız için kapatacağız. Kapattığımız için de ekran görüntülerinde yırtılmalar meydana gelebilir.)
- Dynamic Resolution Scaling: Off (FPS’i sabitlenen değerde tutmak için yapılan bir ayardır. Biz daha fazla FPS almak istediğimiz için kapatacağız.
- Unsampler: DLSS (Eğer ki ekran kartınız DLSS’i desteklemiyorsa o zaman alternatif olarak AMD FSR’i kullanabilirsiniz.)
- Unsampler Preset: Quality veya Balanced ayarlarından birisini seçmelisiniz.
- Nvidia Reflex Low Latency: On (Nvidia’nın sunduğu güzel bir teknoloji. Mümkün olan en iyi performansı en düşük sistem gecikmesiyle size sunuyor. Bu nedenle açık bırakıyoruz.)
- Texture Quality: High (Bunu bir tık düşürebilirsiniz.)
- Shadow Quality: Low (Gölgeler tüm oyunlarda ekran kartına fazla yük bindiriyor. O yüzden kapatıyoruz.)
- Texture Filtering: Medium veya High olabilir.
- Effects Detail: Low (Detayları minimuma indirerek maksimum performans almayı hedefliyoruz.)
- Geometry Detail: Low (Yine geometrik detayları da ortadan kaldırarak performansı arttırıyoruz.)
- Anti-Aliasing: TAA (Köşe yumuşatmaları için yapılan ayar.)
- Terrain Quality: Medium (Etraftaki ağaç, dağ, tepe gibi yardımcı elemanların tanımlanması için kullanılır. Medium ayarlar yeterli olacaktır.)
- Vegetation Detail: Medium (Etraftaki bitki örtüsü ile alakalı. Çok önemli bir detay değil. O nedenle maksimum medium ayarda kalmalı.)
- Post-Process Quality: Low (Birden fazla efektin birleştirilmesi ile alakalı bir ayar. Düşük olmasında yarar var çünkü çok fazla etkisi var.)
- Lighting Quality: Medium (Işıklandırmalarla ilgili bir ayar. Orta seviyede kalması yeterli olacaktır.)
- Depth of Field: Low (Özellikle ara sahnelerde karşımıza çıkıyor. Odaklanmamız gereken karakter, nesne ya da bölgeye dikkat çekmek için kullanılıyor. Yani arka planı biraz daha bulanık bir hale getiriyor. Aslında FPS kaybına çok yol açmasa da içini rahatlatmak isteyen okurlarımız bu ayarı da düşük seviyeye alabilir.
- Reflection Quality: Low (Yansımalarla alakalı bir ayar ve listede en çok FPS kaybına yol açmasına neden olan ayar diyebiliriz. Mutlaka düşük seviyede olmalı.)
NFS Unbound FPS arttırma için yukarıdaki ayarları yapmanız yeterli olacaktır. Fakat bu ayarları yaptığınız zaman oyunun görsel kalitesinde bir düşüş olacağının altını tekrar çizelim. Tabi ki NFS Unbound oynamak için bilgisayar donanımlarınız iyiyse ve sistem gereksinimleri konusunda da bir sıkıntı çekmiyorsanız bu ayarlarla uğraşmanıza hiç gerek yok.